GAZZE Direnişi: İSRAİL, Tüm Kırmızı Çizgileri AŞTI!

Gazze’deki direniş gruplarının askeri kanatlarından oluşan Ortak Operasyon Odası, “Halkımıza yönelik canice saldırılar kırmızı çizgileri aştı” diyerek direnişin, Siyonist düşmana acımayacağını ve işlenen cinayetlere de seyirci kalmayacağını belirtti.

Yapılan toplantının ardından dün yayınlanan ortak bildiride, düşmanın sahada göstereceği tavırlarına bağlı olarak direniş gruplarının hazır ve sert misilleme seçenekleri olduğuna dikkat çekilerek, bunu görmek için yarının çok yakın olduğu ifade edildi.

Önümüzdeki Cuma yapılacak Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin Siyonistlerin Filistin halkına yönelik tavır ve niyetlerinin bir testi olacağı hatırlatılarak, direniş gruplarının Filistin halkını koruma noktasında samimi oldukları vurgulandı.

Ortak Operasyon Odası, “Konu halkımızın kanı, acısı, yarası ve onurunun çiğnenmesi olunca ne mal, ne elektrik, ne su, hatta ne hava bizi görevimizi yerine getirmekten vazgeçirmeyecektir. Görünen o ki düşman yeni savaşları, savaşlarda direnişten kendini terbiye edecek ve haddini bilecek ağır misillemeleri özlemiş. Korkak düşman geçen Cuma günü yapılan barışçıl gösterilerde keskin nişancılarla masum ve sivil halkı hedef alıp dört kişiyi şehit etti ve onlarcasını yaralayarak yeni bir cinayet işledi” ifadesini kullandı.

Ortak Operasyon Odası yayınladığı bildiride otopsiler hakkında bilgi vererek, “Muayene sonucunda, Siyonist işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olanların 150-300 metreden vuruldukları anlaşılmıştır. Bu, şehit ve yaralıların keskin nişancılar tarafından kasıtlı olarak vurulduklarını göstermektedir. Bulundukları noktalar işgal güçlerinden uzak ve işgalcinin iddiasının aksine onlar için bir tehlike arz etmiyordu” değerlendirmesini yaptı.