FOTOĞRAF Diliyle GAZZE’nin Acı Hikayesi

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) 19 Aralık Gazze günü dolayısıyla Filistinli fotoğrafçı Abdurrahman Zaqout’un çektiği kareleri yayınladı.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) 19 Aralık Gazze günü dolayısıyla Filistinli fotoğrafçı Abdurrahman Zaqout’un çektiği kareleri yayınlayarak kuşatma altına olan Gazze halkının acılarının bir köşesini yansıttı.

30 yaşında olduğunu ve asla uçağa binmediğini söyleyen fotoğrafçı Abdurrahman ICRC’e verdiği röportajda, “Gazze 10 yıldan beri ekonomisini felç eden, insanların giriş-çıkışı ve ticaretini engelleyen kuşatma altında yaşıyor. Üniversite mezunlarının neredeyse yüzde 70’i işsiz.” diyor.

2008 yılında El Aksa Üniversitesi medya bölümünden mezun olan Abdurrahman, son on yıl boyunca serbest fotoğrafçı, muhabir ve fotoğraf eğitimcisi olarak çalışıp Gazze’nin günlük hayatındaki acı gerçekleri belgelemeye büyük özen göstermiştir.

Abusrrahman’ın kuşatma, yoksulluk ve parçalanan hayallerin hikayesini anlatan fotoğraf projesi Uluslararası Kızıl Haç Komitesi 2018 fotoğraf yarışmasını kazanmıştı.

Fotoğrafların çoğu Gazze’yi Mısır’a bağlayan Rafah Sınır Geçidi’nde çekilmiştir. Gazze dışına açılan ana geçit olarak bilinen Rafah, arasıra Filistinlilere açılıyor. Abdurrahman’ın fotoğraf çalışmaları, Gazze gençliğinin yaşamına yakından bakarken umutsuz bir tecrit duygusu veriyor.

İşte Filistinli fotoğrafçının acı dolu Gazze hikayesi: