GAZZE’de 10 Binlerce ÖĞRENCİ Kudüs İçin Yürüdü

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin cadde ve sokaklarını dolduran mahşeri kalabalık, Trump’ın aldığı kararı reddettiklerini haykırarak, Kudüs halkının desteklenmesini istedi.

Göstericiler Arap dünyasındaki resmi sessizliği de kınadı.

Gösteride konuşan İslamî Kitle Öğrenci Grubu sözcüsü İmad Eslem, Trump’ın aldığı kararı tanımadıklarını, işgale karşı direnen Kudüs halkının yanında olduklarını söyledi.

Eslem, “Böylesine önemli bir gösteriye katılmaları için öğrencileri harekete geçirmek amacıyla çok fazla çaba harcamadık. Kararın çıkmasıyla zaten intifadaya ve direnişe hazırdılar” dedi.

Bütün dünyaya mesaj veren İslamî Kitle sorumlusu ölenlerin öldüğünü ancak küçüklerin bu davayı asla unutmadığını hatırlatarak, gençlerin bu dayanışmalarıyla Kudüs’ün İslamîliğini, bütünlüğünü vurguladıklarını söyledi.

Yerel kaynaklar, Han Yunus okullarında okuyan binlerce öğrencinin toplanıp işgal askerlerinin bulunduğu Huzaa bölgesindeki sınır noktasına yürüdüğünü ifade etti.

Kaynaklar, gençlerin Huzaa dışında El-Bureyc Mülteci Kampının doğusuyla, Erez Kapısında ve Şehitler Mezarlığının doğu kesiminde de işgal güçlerinin bulunduğu noktalara yürüdüklerini kaydetti.