Fransa, Filistin’i Destekleyen Dernekleri Kapatıyor

Fransız hükümetinin ülkenin güneybatısındaki Toulouse şehrinde faaliyet yürüten Filistin Kazanacak Derneği’ni, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talimatıyla kapattığı haber verildi. 

Resmi kapatma kararı Fransız basın yayın organlarına da gönderildi ve kararda derneğin kapatılmasıyla ilgili gerekçelere yer verildi. İleri sürülen gerekçeler arasında söz konusu derneğin Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile doğrudan bağlantı içinde olduğu bu hareketin ise antisemitist bir hareket olduğu iddiasına yer verildiği dikkat çekti. 

Resmi açıklamada kararın uygulamaya geçirildiği ve Fransa hükümetine derneğin üyelerini takibe alma ve çalışmalarını engelleme yetkisi verildiği belirtildi. 

Dernek yetkilileri karara tepki göstererek, Macron’un ve hükümetinin bu uğursuz saldırıyla ve kindar suçlamalarla aslında Filistin halkıyla dayanışma içinde olan tüm sivil kurumları susturmayı amaçladığına dikkat çektiler. Dernek yetkilileri Fransa’nın İsrail işgal rejimiyle şartsız dayanışma içinde olduğunu ve onun Filistin’i istediği gibi sömürmesine kapıları tamamen açmayı hedeflediğini dile getirdiler.