FKÖ’den Amerika Konsolosuna Davet

Gazeteye konuşan üst düzey bir yetkili, Filistin Yönetimi’nin siyasi çalışmalarla ilgilenen Amerika heyetiyle ilişkileri kestiğini belirterek, ancak buna rağmen ikili ilişkileri koruduğunu söyledi.

Kaynak devamla ikili ilişkiler düzleminde Filistin Yönetimi’nin Amerika idaresiyle ilişkisinin hiçbir zaman kesilmediğini ve kesilmeyeceğini, bu ilişkinin resmi ve güvenlik düzlemlerinden devam ettiğini, buna karşın siyasi düzlemde ilişkilerin ise tamamıyla durduğunu, Filistin Yönetimi’nin Kudüs ve Ramallah’taki bütün ülkelerin başkonsoloslarına ve büyük elçilerine davet gönderdiğini, ABD başkonsolosunun da bunlar arasında olduğunu kaydetti.

Filistin Yönetimi’nin Amerika başkonsolosunu FKÖ’nün Merkez Konseyi toplantısına çağırması, Filistin Yönetimi’nin Amerika Başkanı Donald Trump’ın Kudüs ile ilgili kararına karşı konseyin alacağı karar konusunda kuşkuları beraberinde getirdi.

Hamas ve İslamî Cihad hareketleri yanında bağımsız şahsiyetler de Ramallah şehrinde düzenlenecek FKÖ Merkez Konseyi toplantısına katılmama kararı aldılar.