Filistinlilerden, İsrail’in İşgali Yasallaştırmasına Tepki

Filistin bilgilendirme merkezinin raporuna göre, 15 köy şurası ve 2 Filistinli belediye şurası ve başta Adalet adlı Hukuk merkezi ile El-Mizan İnsan hakları merkezi olmak üzere 3 Filistinli insan hakları organizasyonu, Gazze’de bir şikayet yazarak Siyonist İsrail rejiminin yasasının iptal edilmesini istedi.

Söz konusu kurumlar, yazdıkları şikayet mektubunda söz konusu yasanın tüm uluslararası insan hakları yasalarına zıt ve karşı olduğunu, aynı zamanda hiç bir itibar taşımadığını vurguladılar.

Adalet Hukuk merkezi bir bildiride söz konusu yasanın Batı Şeriadaki Filistinliler’in haklarını ihlal etmek anlamına geldiğini belirtti.

Bu bildirinin devamında, Siyonist İsrail rejiminin bu yasayı tasarlamasından hedefinin Yahudiler’in çıkarlarını temin etmek olduğu ve ne olursa olsun ba yasanun itibarsız ve yasa dışı olduğu yer alıyor.

Siyonist İsrail rejiminin Knesseti, geçtiğimiz Pazartesi günü Batı şeriadaki arazilerin müsadere edilmesini 60 millet vekilinin oyu ile tasvip etti.

Söz konusu yasaya göre, Siyonist rejimi Filistinlilerin Batı şeriadaki özel arazilerini müsadere etmeli ve söz konusu arazileri siyonistlere ait saymalıdır. Eğer söz konusu arazilerin asıl sahipleri, söz konusu arazilerin kendilerine ait olduğunu kanıtlayabilirlerse, o zaman bir tek siyonist rejimi onlara para ödemesinde bulunuyor ve yine kendi arazilerini kullanmaya hakkı yoktur. Bu şekilde söz konusu araziler, son problemler üzerine anlaşmaya varılana kadar Siyonist rejiminin arazileri olarak sayılacaktır.

Ayrıca bu yasa, Filistinlilerin özel arazileri üzerine inşa edilmiş 4 bin evi yasalaştırdı ve siyonist yerleşim kasabalarında inşaat hızını artırdı.

Bundan öncede Filistin özgürleştirme organizasyonu ve Filistin Ulusal yönetimi İsrail parlamentosunda Filistinliler’in Batı şeriadaki topraklarını almanın yasal olduğuna dair tasarlanan yasayı kınamıştı.