Filistinli Gruplar: Mahmud Abbas, TARİHİ FIRSATI BOŞA ÇIKARDI

Filistin El-Ahrar Hareketi’nin “Uzlaşı sağlanmadan yerel seçimlerin yapılmasının siyasi boyutları ve tehlikeleri” başlığıyla düzenlediği atölye çalışmasına katılan Filistinli liderler, Ramallah’taki yönetimin bu kararının bölünmüşlük halini kökleştireceğini ifade etti.

Yerel seçimler yapılmadan önce siyasi, hukuki ve sosyal ortamın hazırlanması gerektiğine dikkat çeken liderler, Filistin’de birliğin sağlanmasını ve önceliklerin bir olmasını istedi.

GÖZAT  Hamas: Gazze Seçimlerini Engelleyen Filistin Yönetimidir

El-Ahrar Hareketi liderlerinden Yasir Halef, seçimlerin sadece Batı Yaka’da yapılmasının Gazze halkına daha çok acı yaşatacağını söyledi.

“Batı Yaka’da ortam seçimlere hazır mı?” diye soran Halef, Batı Yaka’da ortamın seçimlere hazır olmadığını belirterek, güvenlik birimlerinin baskılarına dikkat çekti.

GÖZAT  Hamas: Filistin'de Bölünmeyi Arttıracak Seçimler Kabul Edilemez

Halef, “Filistin Yönetimi tüm Filistinlilerin seçimlere katılmasını istemiyor, çünkü sadece Fetih’in seçimleri kazanmasını istiyor” dedi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan da Halef’e katılarak, Abbas’ın ve El-Hamdallah’ın seçim kararının vatanın bölünmesine yardımcı olduğunu dile getirdi.