FİLİSTİNLİ Genç Kıza 3 YIL HAPİS

İşgal güçleri El-Bekri’yi 13 Aralık’ta evine doğru yürürken El-Halil’in doğusunda kurulu Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında ateş açarak yaraladıktan sonra gözaltına almış, neşeli bir genç kızdan yaralı bir bayan esire dönüştürmüştü.

Filistinli genç kızın babası Hafız El-Bekri, kızının bacağına birkaç kurşun isabet ettiğini ve işgal askerlerinin Lema El-Bekri’yi yerde yaralı halde bıraktıklarını, ambulansla işgal rejimi hastanelerinden birine nakledilinceye kadar uzun süre kan kaybettiğini söyledi.

Baba Hafız El-Bekri, kızının kısa bir süre sonra hastaneden Filistinli kadın esirlerin tutulduğu HaSharon Cezaevi’ne nakledildiğini bildirdi.

Kızının gözaltına alındığında henüz 15 yaşında olduğunu kaydeden El-Bekri, esir Lema El-Bekri’nin yaralanıp gözaltına alındıktan sonra üç ay boyunca yürüyemediğini ve tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu anlattı.

Filistinli genç kızın bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı sırada çekilen video görüntülerinde bir Yahudi yerleşimcinin yerde yatan genç kızın yanına bıçak koyduğu ve işgal güçlerinin de genç kızın çantasını değiştirdikleri görüldü.