Filistinli Esirlere İNSANLIK DIŞI Uygulamalar Artıyor

Filistin Esir Kulübü’nün El-Halil Şubesi Başkanı Emced E-Neccar yaptığı açıklamada, kulübün tutuklanırken işkence gören yedi Filistinli esirden bilgi aldığını söyledi.

En-Neccar konu ilgili şunları söyledi:

“Siyonist işgal güçleri ev baskınlarından sonra Filistinlileri tutuklarken ve onları sorgu merkezlerine götürürken uluslararası her türlü sözleşme ve anlaşmayı çiğniyor, özellikle Cenevre Dördüncü Anlaşmasını hiçe sayıyor. Filistinlileri tutuklarken ve götürürken planlı bir şekilde onlara saldırıyor.

Kulüp avukatlarının esirlerle yaptıkları görüşmelerde esirlerden yaşanmış olayları dinlediler. Bu konuda tanıklık eden esirlerden Hazım Eş-Şeravine, işgal güçlerinin evlerini gece saat ikide bastıklarını, kendisini şiddetli soğukta sabaha kadar beklettikleri yerleşkeye götürmeden önce üzerine abanıp dayak attıklarını söyledi.”

En-Neccar, Filistinli esir Enes Reşid’in de evini basan, terör estiren ve eşyalarını kıran işgal güçlerinin saldırısına uğradığını kaydetti.

İşgal güçleri Mahir El-Cüneydi adlı Filistinli esirin evini sabah saat üçte basıp polis köpekleri eşliğinde evinde arama yaptılar ve tutuklarken de kendisini darp ettiler.

Gece geç saatlerde evleri basılan, en mahrem mekânları aranan Filistinliler eşlerinin, anne babalarının ve çocukların gözü önünde darp ediliyor, onurları kırılıyor ve pijamalarıyla götürülüyorlar.