FİLİSTİNLİ ESİRLER Açlık Grevinin 35. GÜNÜNDE

Siyonist İsrail çocuk yaşlı, erkek kadın ayırt etmeksizin Filistinli Müslümanlara zulmediyor. Filistinli mahkumlar da Siyonist rejimin zindan zulmüne karşı başlangıçta 1500 esirin katılımıyla toplu açlık grevine başladı. Ancak daha sonra 500 İslami Cihad üyesi esir ve daha bir çok toplu katılım ile sayı çoktan 2 bini geçmiş durumda.

GÖZAT  Filistinli Alimler: Abbas-Fetih Yönetiminin İsrail İlişkisi CASUSLUK ve İHANET

Siyonist İsrail’in zulümlerinden en fazla etkilenen kesimlerden biri Filistinli esirler olurken İsrail’in hak hukuk tanımaksızın hapis cezası verdiği Filistinliler zindanlarda da büyük bir zulme maruz kalıyor.

İsrail zindanlarında bulunan Filistinli 1500 esir cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Siyonist İsrail’in işgal zindanlarında “Özgürlük ve Onur Açlık Grevi” adıyla başlatılan açlık grevi eylemini sürdürüyor.

GÖZAT  Esirlerin Açlık Grevindeki KAHRAMANLIKLARI DESTEKLENMELİ

17 Nisan’da işgal zindanlarında açlık grevine başlayan Filistinli esirler, işgal rejimi cezaevi idaresi tarafından hak hukuk tanımaksızın ellerinden alınan hakların geri verilmesini talep ediyor.

Filistinli esir hareketi, 1967 yılından bu yana işgal rejimi zindanlarında daha önce 23 kez toplu açlık grevi eylemi gerçekleştirmişti.

GÖZAT  İSLAMİ CİHAD: Filistinli Esirlerin Açlık Grevinin TEK SONUCU ZAFER

Filistinli esirler son olarak 2014 yılında idari hapis cezalarını protesto amacıyla toplu açlık grevi eylemi yapmış ve eylem 63 gün devam etmişti.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan 57’si kadın, 300’ü çocuk, 500’ü idari tutuklu ve 1800’ü hasta toplam 6500 esir oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.