Filistinli Esirler 25 Mart’ta Açlık Grevine Başlıyor

İsrail işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlerin tümünü temsil eden Esirler Acil Durumlar Yüksek Ulusal Komitesi, meşru haklarını elde etmek için verdiği mücadele çerçevesinde 25 Mart tarihinde kapsamlı açlık grevini başlatmayı kararlaştırdı. 

Esirler arasındaki tüm oluşumların ortak organizasyonu niteliği taşıyan Komite açıklamasında, işgal yönetiminin inatçı tutumu ve esirlere yönelik zulüm uygulamalarını durdurma konusunda istenenleri kabul etmemekte ısrar etmesi karşısında esirlerin de tüm haklarını ve özgürlüklerini elde etmek amacıyla böyle bir direniş faaliyeti başlatmaya karar verdiği belirtildi. 

Komite tüm Filistin halkını, onun aktif güçlerini, direniş hareketlerini ve yönetimini esirlerin sürdürdüğü bu savaşta onlara destek vermeye çağırdı. 

Açıklamada özgürlük için yürütülen mücadelede karşılaşılan zorlukların ve acıların, bu mücadeleyi daha da kararlı bir şekilde sürdürmeye yönelttiği vurgulandı. 

Bu arada Esirler Kulübü de, işgal rejimi cezaevleri yönetiminin sergilediği tutumun tehlikeli gelişmelere yol açtığını, bu yüzden açlık grevi kararı verilmesinin bir zaruret haline geldiğini dile getirdi. 

Esirler Kulübü, yaptığı basın açıklamasında Esirler Hareketi’nin 25 Mart tarihinde başlatılacak açlık grevine katılacakların listesini oluşturmaya başladığını ve grevin tüm direniş gruplarının iştirak edeceği ortak bir eylem olacağı belirtildi. Eylemin tüm direniş gruplarının ortak organizasyonu olan Esirler Acil Durumlar Yüksek Ulusal Komitesi tarafından koordine edileceği dile getirildi.