Filistinli ESİR Ailesinden Ayrı 14 RAMAZAN Geçirdi

Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen onlarca kişi, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin bir an önce serbest kalmasının sağlanması için uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinden İsrail’e baskı yapmalarını istedi.

Nesrin Cabir isimli Filistinli kadın, 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen kardeşi Muhammed Cabir’in 14 yıldır İsrail hapishanesinde tutulduğunu söyledi.

GÖZAT  ESİRLERİMİZ Gücünü Filistin Halkından Alıyor

Cabir, “Bu yıl da ramazan ayı kardeşimden ayrı geçiyor. Bu, kardeşim olmadan iftar sofrasına oturduğumuz 14’üncü ramazan.” diye konuştu

 14 Yıldır Kardeşimi Görmedim

İsrail’in kontrolündeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’ndan geçiş izni alamadığı için kardeşini ziyaret edemediğini ifade eden Filistinli kadın, “14 yıldır kardeşim Muhammedi görmedim.” dedi.

GÖZAT  Açlık Grevindeki Filistinli Esirler İçin İNSAN ZİNCİRİ

Hücre hapsinde tutulan kardeşinden uzun süredir haber alamadıklarını dile getiren Cabir, “İsrail hapishaneler idaresine baskı yapmaları ve kardeşimden haber almamızı sağlamaları için Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne başvurduk. Ancak bir netice alamadık.” ifadesini kullandı.

GÖZAT  Gazze'den Açlık Grevindeki Esirlere: YANINIZDAYIZ!

Filistinli kadın, “İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin ailelerine ziyaret izni verilmemesi” sorununun çözümü için Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve uluslararası topluma “acil harekete geçmeleri” çağrısında bulundu.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında olduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.