Filistinli 7000 Esirin 600’üne HÜCRE CEZASI

Filistinli esirler içerisinde 58 kadın bulunmakta ve bunlardan da 15’i küçük yaştaki kızlardan ibarettir. İki kadın da göz altında tutulmakta.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında olduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300’ü çocuk 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

GÖZAT  Siyonist İsrail Zindanlarında 7000 Filistinli Bulunuyor

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, “İsrail’in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi” talebiyle 17 Nisan’da açlık grevine başlamıştı.

1967 yılından şimdiye kadar Filistinli esirler hareketi şehitlerinin 210 kişi olduğu, bunlardan 72’sinin işkence altında, 57(sinin ise doktorların kasıtlı hatalarından dolayı şehit düştükleri açıklanmıştır. Esirlerden yedisi ise siyonist askerlerce silahla vurularak şehit düşmüştür.

GÖZAT  İsrail Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere İŞKENCE YAPIYOR

7 bin Filistinli esirden 1200 şu an ciddi hastalıklarla pençeleşmekte, onlardan 34’ü sakat kalmış ve 21’i de kanser gibi hastalıkların pençesinde ızdırap çekmekteler.

Filistinli esirlerden 9’u 30 yılı aşkındır esarette bulunmakta, Filistin parlamentosu Arap milletvekillerinden de 13.’ü esirdir.