Filistinli 2 Esir, Korona Virüse Yakalandı

Filistin Esir İşleri Heyeti ve Esirler Kulübü, işgalci İsrail hapishane idaresinin, Naim Ebu Türki ile Mahmud El-Ğaliz adlarındaki Filistinli 2 esirin koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını kendilerine bildirdiğini söyledi.

Esirler Kulübü bugün (06 Ağustos Perşembe) basına yaptığı açıklamada, İsrail mahkeme idaresinin esir Ebu Türki ile kendisiyle temas kuran 5 Filistinli esiri tecrit hücrelerine naklettiğini açıkladı.

38 yaşındaki esir Ebu Türki, 4 gün önce işgal güçleri tarafından tutuklanıp Ofer hapishanesindeki 14 nolu bölüme nakledildi. Testinin pozitif çıkmasının ardından kaldığı bölüm karantinaya alındı.

Esirler Kulübü, Filistinli esirler ile ilgili tüm insan hakları örgütlerine yaptığı çağrısını yineleyerek sağlık koşullarının çok kötü olduğu hapishanelerde hastalığın yayılmasını engellemeye yönelik gereken önlemlerin alınması ve hapishanelerde esirlerin sağlığını takip edecek bir komite bulundurmaları için duruma müdahale etmelerini istedi.

Diğer yandan, Filistin Esir İşleri Heyeti, esir Mahmud El-Ğaliz’in 2 hafta önce tutuklandığını ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti.

Ayrıca, Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenler İşleri Heyeti geçtiğimiz günlerde, koronavirüse yakalanan kanser hastası Kemal Ebu Vaar isimli Filistinli esirin iyileştiğini açıklamıştı.