Filistin’in Başarılı Operasyonu, İsrail’in Çöküşünü Hızlandırdı

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in kıdemli danışmanı, Filistinlilerin İsrail’e karşı “başarılı” geniş çaplı operasyonunun rejimin çöküşünü ve yakında ortadan kaldırılmasını kesinlikle hızlandıracağını ve kolaylaştıracağını söyledi.

Aynı zamanda Dünya İslami Uyanış Asamblesi Genel Sekreteri olan Ali Ekber Velayeti, Cumartesi günü Filistin direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro şefi İsmail Haniye ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale’ye gönderdiği mesajda açıklamalarda bulundu.

İşgal altındaki topraklarda devam eden gelişmelerin Filistin’deki İslami direniş cephesinin gücünün sadece küçük bir tezahürü olduğunu da sözlerine ekledi.

Velayeti, Filistin direniş hareketinin “suçlu” İsrail rejimine karşı yürüttüğü operasyonun “büyük bir zafer” olduğunu, dünyanın her yerinde, özellikle Batı Asya’da Müslümanların düşmanları ve mutluluğu için dehşet ve şaşkınlık yarattığını söyledi.

Üst düzey İranlı yetkili, El Aksa Fırtınası Operasyonu’nun İsrail’in işgal altındaki topraklarda sürekli suç işlemesine bir yanıt olduğunu söyledi.

Velayeti, “İşgal altındaki Filistin’deki güç dengesinde kesinlikle köklü bir değişiklik yaptı ve Siyonist rejimi her zamankinden daha zayıf bir konuma getirdi” dedi.

Filistinlilerin “büyük ve stratejik” zaferinin İsrail’le uzlaşan herkes için ciddi bir uyarı olduğunu ve suç rejiminin çöküşüne kadar daha fazla zafer elde edileceğini de sözlerine ekledi.

Filistinli direniş savaşçıları, Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlığa ve artan yerleşimci şiddetine yanıt olarak Cumartesi günü erken saatlerde sürpriz, geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

Raporlar, Cumartesi günü başlatılan sürpriz Filistin saldırısının bir sonucu olarak şimdiye kadar en az 200 İsraillinin öldürüldüğünü ve 1.100’den fazla kişinin yaralandığını söylüyor. Operasyon, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nden gelen ağır bir roket yağmuru ile İsrail işgali altındaki şehirlere tel örgüyü geçen savaşçıları birleştirdi.

Filistinlilerin operasyonuna yanıt olarak İsrail, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde ağır bombardıman gerçekleştirdi ve Filistinli tıp yetkililerine göre yaklaşık 200 kişiyi öldürdü ve 1.610 kişiyi yaraladı.

İsrail’in ağır bombardımanı nedeniyle çok sayıda bina, ev ve kamu tesisi de ağır hasar gördü.