FİLİSTİN’e Karşı Komplolar, İMAN ve SEBAT Duvarını Aşamaz

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye Ürdün halkının, Filistin halkının direniş ve sebatına destek konusunda sergilediği tavırdan övgüyle söz etti.

Heniyye, Ürdün’de İslami hareketin düzenlediği “Kudüs zaferin kapısıdır” isimli etkinlikte dinletilen ses kaydında şunları söyledi: “Bugün on binlerce kişiyle yürüyorsunuz. Toprağa, halka ve kimliğe olan ahdinizi yeniliyorsunuz. Toprağa ve kutsal değerlere dair ümmetin ilkeleri hakkında tutumunuzun asilce olduğunu ve Ürdün’ün Kudüs ve açık fetih için toplanma, gözetleme, stratejik derinlik yeri olarak kalacağını vurguluyorsunuz.”

Heniyye, Ürdün kralının Filistinlilere alternatif vatan bulunması suretiyle Kudüs davasının tasfiyesi planına karşı çıkmasından da övgüyle söz ederek, Kral Abdullah’ın birkaç gün önce dile getirdiği “üç hayır” açıklamasını takdir ettiğini söyledi. Bu açıklamanın ümmetin vicdanına ve Filistin halkının vicdanına tercüman olduğunu ifade etti.

Heniyye açıklamasında, Yüzyılın Anlaşması planı sebebiyle Filistin halkının bu sıralarda siyonist komplolar karşısında en tehlikeli bir geçitte olduğunu, bu planın başta Kudüs davası olmak üzere Filistin davasını tamamen tasfiye etme amacına yönelik olduğunu vurguladı.

Heniyye sözlerine daha sonra şöyle devam etti: “Ancak şunu bilerek, inanarak ve kararlılıkla söylüyorum ki bütün bu komplolar ve oyunlar sebat ve iman kayasına çarpacaktır. Filistin halkının ve kardeş Ürdün halkının sahip olduğu devrimci cihad bilinci kayasına çarpacaktır.”