Filistin’den Türkiye’ye: Siz Fatih’in Torunlarısınız, İsrail İle Normalleşmeyin!

Türkiye ile Siyonist İsrail arasındaki normalleşme adımları kapsamında İsrail işgal topraklarını ziyaret eden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu’na Filistinli Müslümanlardan tepki geldi.

Ziyaret kapsamında Mescid-i Aksa’ya da giden Çavuşoğlu’na Filistinlilerden “İsrail ile normalleşmeyin!” çağrısı yapıldı.

Bu ziyaret 15 yıl önce dönemin Türkiye Dışişleri Bakanı olan Ali Babacan’dan sonra dışişleri bakanlığı seviyesinde ilk ziyaret oldu.

Çavuşoğlu’na İsrail ile normalleşme yerine Türk askerlerini beklediklerini serzenişle ifade eden Filistinli şu sözleri söylledi:

“Biz Türkiye’nin ordusunu bekliyoruz. Buraya İsrail’le normalleşmek için gelmeyin. Siz, Sultan Fatih’in torunlarısınız. Buraya fatihler olarak gelin! Mescid-i Aksa, bütün Müslümanlara haykırıyor ve diyor ki; ‘Ey ümmetim! Gelin ve beni kurtarın!’ Müslümanları burada kurtarıcılarımız olarak karşılamak istiyoruz. Mescid-i Aksa tehdit altında, parçalanmakla tehdit ediliyor. Onu yıkmak istiyorlar. Mescid-i Aksa’nın ne normalleşme ve işbirliği ziyaretlerine ne de güvenlik önlemlerine tahammülü yok. Mescid-i Aksa, Türkiye’nin ordularını bekliyor. Allah bütün Müslümanları mübarek kılsın. Sizler Kanuni ve Sultan Fatih’in torunlarısınız! Buraya fatihler olarak gelmenizi istiyoruz.”