Filistin’de Yine Bir İhanet ve Yine Suikast

Filistin Özerk Yönetimi Sağlık Bakanlığı, Nablus’ta üç Filistinlinin ırkçı İsrail rejimi güçlerinin bir otomobile ateş açması sonucu hayatını kaybettiğini teyit etti.

Filistinli kaynaklar, ırkçı İsrail rejimi güçleri tarafından öldürülen üç Filistinlinin el-Fetih üyesi olduğunu belirtirken el-Fetih’in askeri kanadı olan el-Aksa Şehitleri Tugayı da “üç şehidin kanı yerde kalmayacak, bu teröre cevabımız çok sert olacak” şeklinde açıklamada bulundu.

El Aksa Şehitleri Tugayı tarafından yapılan açıklamada Filistin Özerk Yönetimi’nin ırkçı İsrail rejimiyle yaptığı güvenlik işbirliği sert sözlerle eleştirildi ve “Siyonist rejim güçleri sadece bu zelil güvenlik işbirliği sayesinde Nablus’taki direnişçilerimize ulaşabilirdi” ifadesine yer verildi.

Yapılan açıklamada ayrıca Aksa Şehitleri Tugayları’nın tüm güçlerine genel seferberlik çağrısı yapılarak eldeki tüm araçlarla ırkçı İsrail rejiminin Nablus’ta işlediği cinayete cevap vermeleri istendi.

Öte yandan ırkçı İsrail rejimine ait “Kan” televizyonu, rejimin özel kuvvetleri tarafından Nablus’ta öldürülen Filistinlilerin iki hafta önce ateş açılması eylemini düzenleyenler olduğunu iddia etti.

Irkçı İsrail rejimi ile güvenlik alanında işbirliğini sürdüren Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Özerk Yönetimi de İsrail rejimi güçlerinin Nablus’ta yaptığı suikastı kınayarak olayın araştırılmasını istedi.

Mescid-i Aksa İmamı İkrime Sabri, Filistin Özerk yönetiminden ırkçı İsrail rejimiyle güvenlik alanındaki işbirliğine son vermesini istedi.

İkrime Sabri, “Bu güvenlik koordinasyonuna karşı neden hiçbir itiraz duymuyoruz? Filistin halkının en büyük sorunu bu güvenlik koordinasyonudur. Bu güvenlik koordinasyonuna karşı itirazlar yükselmelidir” dedi.

İslami Cihat, Filistin Halk Direniş Komiteleri ve Hamas da ırkçı İsrail rejimi güçlerinin terörist saldırısını kınayarak dökülen kanın yerde kalmayacağı uyarısında bulundu.