Filistin’de Temmuz Ayı Bilançosu: 8 Şehit, 415 Yaralı

Hazırlanan aylık raporda, Temmuz ayı içinde işgal güçlerinin saldırılarında 8 Filistinlinin şehit edildiği, 415 Filistinlinin de yaralandığı dile getirildi. 

Kısa adı Ma’ta olan Filistin Bilgi Merkezi’nin hazırladığı aylık rapora göre, geçtiğimiz Temmuz ayı içinde işgal hedeflerine yönelik olarak 588 eylem gerçekleştirildi ve bu eylemlerde işgalcilerden toplam 18 kişi yaralandı. 

Raporda işgal hedeflerine yönelik eylemlerden 44’ünün silahla ateş etme eylemi olduğu belirtildi. Bunlardan 12’si Nablus’ta 12’si de Cenin’de gerçekleştirildi. Bu eylemler sebebiyle işgal güçleri de Filistinlilerin bölgelerine gündelik baskınlar düzenledi ve bu yüzden pek çok yerde çatışma meydana geldi. 

Bıçaklama veya bıçaklama teşebbüsü eylemi ise 3 oldu. Araçla çarpma veya çarpma teşebbüsü eylemi sayısı 2 oldu. 4 adet askeri tesisleri veya araçları yakma eylemi gerçekleştirildi. Askeri arabaları veya malzemeleri tahrip etme eyleminin sayısı 5 oldu. 

Raporda Temmuz ayında işgalcilerin geçtiği yerlere patlayıcı yerleştirme eyleminin 10’u bulduğu, molotof kokteyli atma eyleminin 14, el yapımı patlayıcı atma eyleminin 3 olduğu belirtildi. 

Filistinli direnişçilerin işgale karşı mücadelelerini Temmuz ayında da bütün hızıyla sürdürdüklerine dikkat çekilen aylık raporda bu ay içinde toplamda 180 taşlama, 76 yahudi yerleşimcilere karşı direniş, 28 kitlesel gösteri ve yürüyüş, 220 adet de muhtelif şekillerde çatışma olayının yaşandığı belirtildi.

Direniş eylemlerinde Nablus 105, Kudüs 83, El-Halil 80 eylemle ilk sıralarda yer aldı.