Filistin’de Korona Virüs Taburcu Sayısı 100’ü Geçti

Ramallah’taki Sağlık Bakanlığı, Filistin’de son 24 saatte yeni koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmediğini ve salgına yakalanıp iyileşenlerin sayısının 100’e yükseldiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Mey el-Kiyle, Filistin’de salgının çıktığı günden bu yanan toplam 507 vakanın tespit edildiğini 259 vakanın Kudüs’te, 5 vakanın Gazze’de, 139 vakanın da Batı Şeria’da olmak üzere aktif 403 vakanın olduğunu açıkladı.

Mey el-Kiyle yaptığı açıklamada, 2’si El-Halil’de, 2’si Gazze’de ve 1’i de Kudüs’te olmak üzere 5 kişinin iyileştiğini sözlerine ekledi.

Açıklamasında Mey el-Kiyle, korona salgınının çıktığı ilk günden bu yana toplam 32.200 test yapıldığını ve 12 bin kişinin ev karantinasında kaldığını vurguladı.

Mey el-Kiyle daha önce yaptığı açıklamasında, vatandaşların sağlık önlemlerine uymaları gerektiğini belirterek, özellikle evden ayrılırken maske takmalarının önemini vurguladı.

Sağlık Bakanı Mey el-Kiyle, koronavirüsünden şüphelenenlerin kendilerini ev karantinasına almaları ve karantina önlemlerini ihlal edenlerin uyarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.