Filistin’de Geçen Hafta, 38 Noktada Çatışma Çıktı

Geçen hafta Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinliler ve işgal güçleri arasında 38 farklı noktada çatışma yaşandı. Çıkan çatışmalarda molotof kokteylleri, patlayıcılar ve havai fişekler kullanılırken onlarca Filistinli ve çok sayıda Yahudi yerleşimci yaralandı.

Yahudi yerleşim birimlerini ve İsrail’in ilhak planını protesto etmek isteyen Filistinliler, Kalkilya, el-Halil, Cenin, Selfit ve Nablus’ta İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kaldı. İşgal güçleri göstericilere müdahale edip göz yaşartıcı gaz ve plastik kaplı metal mermi kullanırken çok sayıda sivil yaralandı.

Perşembe günü ise el-Halil, Ramallah, Cenin ve Selfit’te toplam 7 ayrı noktada çatışma meydana geldi. Ayrıca işgal güçleri Ramallah’ın kuzeyinde bulunan Sencel beldesinde bir yerleşim karakolunu kaldırdı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Kudüs’te ve el-Halil’deki İbrahim Camii civarında işgal güçleri ve Filistinliler arasında 4 noktada çatışma baş gösterdi.

Salı günü ise, el-Halil, Nablus ve Kalkilya’da toplamda 3 ayrı noktada işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı.

Pazartesi günü, işgal güçleri ve Filistinliler arasında başta işgal altındaki Kudüs olmak üzere Ramallah, Beytülahim ve Kalkilya şehirlerinde toplamda 8 ayrı noktada çatışma meydana geldi. Çıkan çatışmalarda üç Yahudi yerleşimci orta derecede yaralanırken, işgal güçleri Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Kefer Malik köyündeki bir yerleşim yerini kaldırdı.

Kudüs ve Batı Şeria’da geçtiğimiz Pazar günü 4 noktada çatışma meydana gelirken iki Filistinli genç, bıçaklı oldukları ve bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları gerekçesiyle tutuklandı.

Son olarak Cumartesi gününde ise, el-Halil, Ramallah ve Nablus’ta 4 yerde çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada 3 Yahudi yerleşimci yaralandı.