Filistin’de Gece Eylemleri Aralıksız Devam Ediyor

Nablus’un güneyindeki Beyta ve Kusra beldelerindeki Filistinli gençler, siyonist yerleşimcilere ve işgal güçlerine karşı “gece eylemleri” direnişini sürdürüyor.

Kusra beldesinde dün akşam Filistinli gençler, Mecdolim Yahudi yerleşimi çevresini ve girişini ateşe verdi. Bunun üzerine bölgeye intikal eden işgal güçlerinin itfaiye ekipleri yangına müdahale edip söndürdü.

İşgal güçlerinin Sabih Dağı yakınlarındaki Filistinli gençlere göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları atması, birçoğunun boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

Maskeli gençler, şehitlerin resimlerini taşıyarak işgalci siyonistler Sabih Dağı’nı terk edinceye dek bedel ödemeye hazır oldukları mesajı verdi.

Belde sakinleri, Yahudi yerleşim birimleri tamamen kaldırılıncaya ve asıl sahipleri Sabih Dağı’na dönünceye kadar bu minvaldeki eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Sabih Dağı’nın çevresi, Beyta beldesi yiğitleri tarafından gerçekleştirilen ve akşam saatlerinden gece geç saatlere kadar devam eden geniş kapsamlı direniş etkinliklerine tanık oluyor.

Söz konusu eylemlerde direnişçi gençlerin, Filistin topraklarında uluslararası hukuka aykırı şekilde inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerinin ve yeni konut inşası öncesinde kurulan karakolların kaldırılmasını sağlamak ve yerleşimcileri bölgeyi terk etmeye zorlamak için havanın kararmasıyla meşale ve lastik yakıyor, tenekelere vurup borazan çalıyor.