Filistin’de Eylül Ayında 19 ŞEHİT 436 YARALI

Filistin Bilgi Merkezi’nin yaptığı tespitlere göre İsrail işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimcilerin Eylül ayı içinde Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirdiği hak ihlallerinin sayısı 2587 oldu. Bu ihlallerde Filistinlilerden 19 kişi şehit olurken 436 kişi de yaralandı. 

Filistin Bilgi Merkezi’nin yayınladığı rapora göre işgalcilerin Eylül sonuna doğru Cenin Mülteci Kampı’na, Tel Aviv eylemcisi Ra’d Hazim’in babası Fethi Hazim’i esir etmek amacıyla düzenledikleri baskında çıkan çatışmada 4 Filistinli şehit edildi. 

Bu olaydan kısa bir süre sonra da, işgal güçlerinin Beytlahim’de evlerine dönmekte olan okul öğrencilerini kovalaması esnasında işgalci askerlerden kaçan 7 yaşındaki Reyyan Ali Süleyman yüksekten düşerek hayatını kaybetti. 

Raporda işgal güçlerinin Eylül ayı içinde 245 silahlı saldırı gerçekleştirdiği, 471 Filistinliyi de esir aldıkları bilgisi verildi. Muhtelif yerleşim yerlerine yönelik baskın sayısı ise 534’ü buldu. 

Genellikle işgalcilerin himaye ettiği yerleşim çeteleri tarafından gerçekleştirilen, yahudi yerleşimi amacıyla arazi gaspı, ekili alanlara zarar verilmesi, sahipli arazilerin yahudi yerleşim merkezleri için yol açılmasında kullanılması gibi ihlallerin sayısı 11 oldu. Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen daha başka ihlallerin sayısı ise 106’ya ulaştı.