Filistin’de Bu Cuma Sloganı: Özgür Kadınlar Şafağı

Hamas, Mescidi Aksa’nın murabıtı olan hanımları onurlandırmak, Kudüs ve Mescidi Aksa davasına destek amacıyla bu hafta “Özgür Kadınlar Şafağı” adıyla düzenlenecek buluşmaya aktif katılımda bulunulması ve ilgi gösterilmesi çağrısı yaptı. 

Filistin’de Cuma günlerinin sabah namazlarında gerçekleştirilen “Büyük Fecir Buluşmaları” devam ediyor. Bu hafta özellikle Mescidi Aksa’da ribat görevini yerine getiren yani oraya sahip çıkmak için direnen ve işgale karşı direnişin her zaman içinde olan kadınları onurlandırmak amacıyla “Özgür Kadınlar Şafağı” ismiyle bir buluşma gerçekleştirdi. Buluşmanın ana merkezi ise her zamanki gibi yine Mescidi Aksa olacaktı. 

Hamas, bu vesileyle bir açıklama yayınlamış ve her nerede ikamet ediyor olurlarsa olsunlar Filistin halkının tüm kesimlerini bu büyük buluşmaya katılımı sürdürmeye ve Mescidi Aksa’ya akın etmeye çağırmıştı. 

Hamas bu buluşmalara gösterilen ilginin ve gerçekleştirilen katılımın Filistin halkının canlılığını ve direnişin her alanında fiilen yer aldığını göstermesi açısından anlamlı olduğunu dile getirmişti.