FİLİSTİN’de Yoğun Yağışlarda 10 YARALI

Filistin Polisi sözcüsü Binbaşı Lüey Irzigat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 95 olay gerçekleştiğini, 60’ında yardımda bulunduklarını ve 35’inde de su altında kalan eve ya da araca müdahale ettiklerini söyledi.

Irzigat, alçak hava basıncı ve yağışların yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlara yardım etmek için Batı Yaka’nın her tarafında devriyeler görevlendirdiklerini bildirdi.

Filistin Polisi sözcüsü, cadde ve sokaklarda araçlarında mahsur kalanları çıkardıklarını, yolları kapatan ağaçları ve diğer engelleri kaldırdıklarını, su altında kalan evlerden ve binalardan suları boşalttıklarını ve yolları yeniden trafiğe açtıklarını belirtti.

Irzigat, Sivil Savunma ekipleri ile güvenlik görevlilerinin ve belediye çalışanlarının vatandaşları tehlikelerden korumak için çalıştıklarını söyledi.

Batı Yaka’yı etkisi altına alan alçak hava basıncının ve yağışların binalarda ve ekili alanlarda maddi hasara yol açtığı kaydedildi.

Filistin Sivil Savunma İdaresi’nin önceki gün yaptığı açıklamaya göre alçak hava basıncı nedeniyle Gazze Şeridi’nde de beş kişi yaralandı.

Filistin Meteoroloji İdaresi, alçak hava basıncının etkisinin dün azaldığını açıkladı.