FİLİSTİNLİ Yaşlı Adama DARP – Oğluna GÖZALTI

İşgal güçlerinin akşam saatlerinde Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinin Eski Belde semtinde Filistinli yaşlı bir adamı darp ettiği ve oğlunu gözaltına aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 65 yaşındaki Muhammed Sadık Kuneybi’nin Eski Belde semtindeki evinin terasında mevzilenen işgal askerleri 13 yaşındaki oğlu Amir’i gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin oğlunu askerlerin elinden kurtarmak isteyen Kuneybi’yi darp ettiği ve gözaltına aldığı Filistinli çocuğu haham yetiştirilen Yahudi din okuluna dönüştürülen Üsame bin El-Munkiz okuluna götürdüğü kaydedildi.

Öte yandan, işgal güçleri Kudüs’te İslami Vakıflar Dairesi medya ve halkla ilişkiler sorumlusu Firas Ed-Dibs’i bu sabah ifade vermeye çağırdı.

Ed-Dibs’in çağrı belgesini dün Şufat Kampı girişi yakınlarındaki askeri kontrol noktasından geçerken teslim aldığı ifade edildi.

Bu arada, dün Yahudi yerleşimcilerin Kuzey El-Ağvar’da Filistinlilerin sürülerine saldırarak iki koyun çaldığı ve bir koyunu da ezdiği bildirildi.

Tubas vilayeti El-Ağvar dosyası sorumlusu Mutez Bişarat, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun Kuzey El-Ağvar’daki El-Farisiyye bölgesinde Filistinlilere ve sürülerine saldırdığını söyledi.

İşgal ordusunun bölgeye gelerek Yahudi yerleşimcileri koruma altına aldığını kaydeden Bişarat, işgal askerlerinin Ahmed Ebu Muhsin isimli Filistinliyi birkaç saat gözaltında tuttuğunu ve bugün ifade vermeye gitmesi şartıyla serbest bırakıldığını belirtti.