Filistin ve Araplar Yahudilere Toprak Sattı Mı?

Filistin Normalleştirmeye Karşı Mücadele Merkezi, siyonist işgal devletinin kurulması sebebiyle Nekbe yani Büyük Felaket olarak isimlendirilen olayın 72. yıl dönümü münasebetiyle Filistinlilerin yahudilere toprak satılmasına karşı verdikleri mücadelelerini anlatan grafiti film şeklinde bir belgesel yayınladı.

Merkez belgeselin metninin Zeytune Araştırmalar ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Salih’in çalışmalarından alıntılandığını bildirdi. Belgesel Filistinlilerin yahudilere topraklarını sattıkları iddialarının tamamen asılsız ve geçersiz olduğunu, aksine onların topraklarının yahudilere satılmasına karşı ciddi bir mücadele verdiklerini anlatıyor.

Belgesel, siyonistlere arazi satan iktacıların yani toprak ağalarının gerçekte kimler oldukları, ne kadar toprak sattıkları ve bu satışların Filistinlilere ve davalarına yansımaları hakkında deliller sunuyor.

Belgeselde İngiliz işgalinin siyonist işgal yönetiminin kurulması için sunduğu topraklar hakkında da rakamlar veriliyor.

Belgesel, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmek isteyenlerin Filistinlileri mahkum etmek amacıyla ortaya attıkları yalanlara da cevap veriyor.