Filistin Toprağını İsrail’e Satan Hain!

Kudüs eski müftüsü, topraklarını Siyonistlere satanlara veya onlara yakın olan kişilere karşı boykot kararını yeniledi ve bu kişileri “Hain, suçlu ve yoldan çıkmış satıcılar” olarak nitelendirdi.

Mescid’il Aksa hatibi ve Kudüs İslam Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh İkrime Sabri, yaptığı açıklamada; “Ürdünlü iki avukat vasıtasıyla Kudüs’teki Filistinlilere ait toprakların satılması ve devredilmesiyle ilgili görüşme ve işlemler sürüyor.” dedi.

El-Ahd haber merkezinin bildirdiğine göre Şeyh İkrime Sabri, cuma günkü konuşmasında, Kudüs halkının ev ve konutlarının satılmasına ilişkin yeni pazarlıklara değinerek, topraklarını ve konutlarını satanları, hainler olarak niteledi.

Şeyh İkrime Sabri, “Bir avukat takip edildi ve Kudüs emlak satış sözleşmesi iptal edildi. Şüpheli olan herkes araştırılmalıdır ve bunu sözleşmeler engellenmelidir. Bu şüpheli sözleşmeler Ürdün’deki paralı avukatların ofisleri tarafından yürütülmektedir.” diye belirtti.

Mescid’il Aksa hatibi ve Kudüs İslam Yüksek Konseyi Başkanı, bu gibi hain kişiler konusunda boykot etme kararlarını yineleyerek şöyle dedi: “Bu kişilere gusül verilip, kefenlenmesin ve cenaze namazları kılınmasın.”

Geçtiğimiz yıl, BAE tarafından Doğu Kudüs’te toprak satın alınıp, daha sonra bunu Siyonistlere devretme projesi gün yüzüne çıkmıştı ve daha sonra planın yeni yönleri ve diğer unsurları ile işgal altındaki Kudüs’teki ABD elçiliğine yakın toprak satışlarının senetleri ortaya çıktı.

El-Arabi el-Cedid haber sitesinin bildirdiğine göre, ortaya çıkan bir bölge, Ürdünlü bir Kudüs sakini toprağını İsraillilere ve Siyonist yerleşimcilere yakın olan Avi Zelkman adlı bir Siyonist’e sattığını gösterdi.