FİLİSTİN Davası PARA İçin Değil TOPRAK İçin

Yüzyılın Anlaşması’ndan bahsedenlerin Filistin sorununu ekonomik sorun sandıklarını belirten Benkiran, Filistin sorununun topraklarından uzaklaştırılmış insanların topraklarına geri dönmeleri sorunu olduğunu söyledi.

Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen “Siyonistlerin cinayetleri, emperyalistlerim desiseleri ve Filistinlilerin trajedileri” konulu panelde konuşan Benkiran, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasına karşı çıktığı için dışlandığını belirtti.

Benkiran, “Filistinliler başkalarını reddetmiyorlar. Bilakis başkaları Filistinlileri reddediyor” diyerek, Filistinli çocukların yıllardır diğer Arap çocuklarla görüşmekten mahrum olduklarını söyledi.

İsrailli yetkililerin açıklamalarının açık ve net olduğunu bildiren Benkiran, buna karşılık Arap ülkeleri liderlerinin tavırlarının ve söylemlerinin net olmadığını kaydetti.

Ortak ve net bir söylem benimsenmesi çağrısında bulunan Benkiran, mevcut durumun devam edeceğini ve İsrail’in ne zaman yok olacağını sadece Allah’ın bildiğini ifade etti.