FİLİSTİN Öğretmenler Birliğinden MAAŞ Protestosu…

Filistinli Öğretmenler Birliği, Gazze Şeridi’nde görevli ve Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı’na bağlı onlarca öğretmenin maaşlarının kesilmesini kınadı.

Filistinli Öğretmenler Birliği konuyla ilgili yayınladığı bildiride, zor şartlarda yaşayan öğretmenlere desteğini dile getirdi.

Bildiride, öğretmenlerin yaklaşık iki yıldır emekli olmuş gibi maaşlarını tam olarak alamamalarına rağmen görevlerini sürdürdükleri kaydedildi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a ve Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı’na seslenen Öğretmenler Birliği, zorunlu emekliliğin iptal edilip öğretmenlerin tüm alacaklarının ödenmesini istedi.

Filistinli Öğretmenler Birliği, öğretmenlere yapılan haksızlığa son verilmemesi halinde atmak zorunda kalacakları adımlarım eğitim ve öğretimi aksatabileceği uyarısında bulundu.

Filistin Maliye Bakanlığı’na da seslenilen bildiride, hak sahiplerine haklarının iade edilmesi ve çifte standart uygulanmaması talep edildi.

Bildiride, öğretmenlere yapılan haksızlığı protesto için 13, 20 ve 21 Şubat’ta öğretmenlerin Gazze Şeridi’nde okullara gidecekleri fakat derslere girmeyecekleri belirtildi.