FİLİSTİN Milletinin ŞANLI Direnişine Destek!

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Arap liderlerin iktisadi oturumuna katılan delegeler, Filistin milletinin direnişine desteğe vurgu yaptılar.

Beyrut’ta düzenlenen Arap liderlerin iktisadi oturumunun sonunda Lübnan Dışişleri Bakanı Cebran Basil tarafından okunan sonuç bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

Filistinli mülticilere yardım ve iş bulma ajansı UNRWA BM tarafından Filistinli mültecilere yardım etmekle görevlendirilmiştir ve mali baskılarla bu kurumun yetkileri ve faaliyetleri etkilenmemelidir.

Beyrut’ta düzenlenen zirvenin sonuç bildirisinde ayrıca Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere destek verilmesine ve böylece bu ülkelerin ekonomisi ve sosyal şartlarının daha az etkilenmesine vurgu yapıldı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, birliğe üye ülkelerin Kudüs’le ilgili uluslararası yasalara bağlı olduklarını ve Kudüs’ü siyonist rejim İsrail’in başkenti olarak tanımayacaklarını belirtti.

4. Arap birliği ekonomik zirvesi 20 Ocak Pazar günü liderlerin düşük katılımı ile Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlendi.