Filistin Mahmud Abbas Yönetiminden İRAN’a TEPKİ

Filistin yönetimi, İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Şeyhulislam’ın, “Filistin El-Fetih – Mahmud Abbas Yönetiminin, Gazze’ye haksız şekilde vekalet savaşı açtığı” yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudayne açıklamasında, “İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Şeyhulislam’ın, Mahmud Abbas’a yönelik ifadeleri, kabul edilemez ve sorumsuzca.” ifadesini kullandı.

GÖZAT  İran: Mahmud Abbas Yönetimi Gazze'ye VEKALET SAVAŞI AÇTI

Tahran yönetiminin Hamas’a ve diğer Filistin Direniş gruplarına verdiği sınırsız desteğe işaret ederek, “Mecut bölünmüşlükte ve devamında rolü olan bir ülkenin Filistin ve halkı hakkında konuşmaya hakkı olmadığını” ileri süren Ebu Rudayne, izlenen bu politikanın bölünmüşlüğün sürmesini cesaretlendirdiğini ve Gazze Şeridi’ndeki sıkıntıları artırdığını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde İran Dışişleri bakan yardımcısı Şeyhülislam Hamas’a yakınlığıyla bilinen Er-Risale haber ajansına verdiği demeçte, Abbas-Fetih Yönetiminin İsrail ve ABD desteğindeki bir Gazze vekalet savaşını sürdürdüğünü belirtmişti.

GÖZAT  Filistinli Alimler: Abbas-Fetih Yönetiminin İsrail İlişkisi CASUSLUK ve İHANET

Nitekim son zamanlarda Mahmud Abbas yönetimi Gazze’deki memurların maaşlarına %30 kesinti yaparak, zaten Siyonist İsrail ablukasındaki Gazze Halkının daha da zor bir duruma düşmesine neden olmuştu.

Yine Mahmud Abbas ve El-Fetih güdümündeki Filistin Yönetiminin en çok rahatsız olduğu durumlardan biri de İran’ın kendileri ile çok muhatap olmadan direkt Filistin Direniş Gruplarına yardım etmesi ve böylece Abbas Yönetiminin meşruiyetini daha da zayıflatmasıdır.