FİLİSTİN İstihbarat Başkanından ARABİSTAN’a Gizli Ziyaret

Macid Ferec, Riyad ziyaretinde Kral Selman Bin Abdulaziz ile Filistin-İsrail barışını kapsayan Yüzyılın Anlaşması olarak isimlendirilen projeyi görüştüğü belirtildi.

Kaynakların aktardığına göre; İstihbarat Başkanı Macid Ferec’in Riyad ziyareti  Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’in isteği üzerine geçekleşti.

Kral Selman ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın son yaptığı telefon görüşmesinde, Kral Selman’ın Mahmud Abbas’tan İstihbarat Başkanı Ferec’i Riyad’a göndermesini talep etti.

Arabi 21 sitesinin haberine göre, Macid Ferec’in Batı Şeria’ya dönmesi gerektiği tarihte dönmeyip, Riyad’da planlanandan üç gün daha fazla kalması Başkan Mahmud Abbas’ı kızdırdı.

Filistin Güvenlik Teşkilatı Sözcüsü General Adnan El Zumeyri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstihbarat Başkanı Ferec’in Riyad ziyaretinden bilgisi olmadığını söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın 14 Ocak’ta yaptığı bir konuşma İstihbarat Başkanı Macid Ferec’in Riyad ziyaretini destekler nitelikte.

Abbas konuşmasında, “Onlar bize başkenti Kudüs’ün Ebu Dis köyü olan bir Filistin Devleti teklif etti, bizde reddettik” demişti.

Siyonist İsrail medyasında da İstihbarat Başkanı Ferec’in gizli Riyad ziyaretiyle ilgili haberler  yayınlandı.

Siyonist rejim medyası, Filistin İstihbarat Başkanı Ferec’in, Filistin yönetimi ile Amerika arasındaki krizin perde arkasını konuşmak için Riyad’a gizli bir ziyaret gerçekleştirdiğini yazmıştı.

İsrail yedinci kanalı konuyla ilgili yaptığı haberde ise, Suudi Arabistan’ın, Amerika’nın yüzyılın planını açıklamadan önce Filistin yönetiminin bu konuda açıklama yapmaması konusunda baskı uyguladığını aktardı.