FİLİSTİN İçin Yapılabilecek Tek Şey DİRENİŞİ DESTEKLEMEK!

Kuveyt’teki Uluslararası “Kudüs İçin Gençler” Birliği Başkanı Tarık Eş-Şayi’, Filistin direnişini maddi ve manevi yönden desteklemenin Filistin halkının gasp edilmiş haklarını geri almanın tek yolu olduğunu söyledi.

Eş-Şayi’, Arap halklarının ve İslam ümmetinin hâlâ Kudüs’e ve Filistin davasına bağlı olduklarını belirterek, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme amacını taşıdığına dikkat çekti.

Eş-Şayi’, Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmenin işgal rejimindeki tüm kurumların ortak hedefi olduğuna işaret ederek, önümüzdeki günlerin Mescid-i Aksa için daha tehlikeli olduğunu belirtti.

Kudüs ve çevresinde yaşayan Filistinlilere seslenen Eş-Şayi’, “Mescid-i Aksa’da itikafınız ve nöbet tutmanız Mescid-i Aksa’yı koruyacak” dedi.

Ümmetin Filistin davasına inancının davanın adil olmasından kaynaklandığını ve hakkın zaman aşımına uğrayamayacağını kaydeden Eş-Şayi’, güç kullanılarak gasp edilenin ancak güç kullanılarak geri alınabileceğini ve Filistin davasına ihanet eden Arap rejimleriyle aynı görüşte olmadıklarını dile getirdi.

Eş-Şayi’, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı korumak için öncelikle Arap ve İslam ülkeleri hükümetlerine işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmekten vazgeçmeleri çağrısında bulunduklarını ifade etti.