Filistin Halkının, İşgale Her Türlü Direnişe Hakkı Var

Hamas Siyasi Büro üyesi Zahir Cebbarin, Filistin halkının İsrail işgaline karşı direnme ve onun mukaddes mekanlara özellikle de Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarına cevap vermede mümkün olan bütün yolları kullanma konusunda tam hakkının olduğunu dile getirdi. 

Cebbarin, El-Cezire uydu kanalının kendisiyle yaptığı röportajda, Filistin halkının, tüm uluslararası yasalara ve insani değerlere göre işgale direnme hakkının bulunduğunu, bunun yanı sıra mukaddesatı ve özellikle de Mescidi Aksa için her türlü fedakarlığı gösterme konusunda irade ve imkanının bulunduğunu, bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. 

Cebbarin, işgal rejiminin arka arkaya baskınlar düzenlemek ve Filistin halkına yönelik saldırılar gerçekleştirmek suretiyle Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planını bir emrivaki haline getirmeyi amaçladığına dikkat çekti. 

Cebbarin Filistin halkının 70 yıldan beri, mukaddes mekanları kirleten, ibadet yerlerine ulaşılmasını engelleyen ve bugün de binlerce hıristiyanın Kıyamet Kilisesi’ne ulaşmasını ve Kutsal Cumartesi törenlerine katılmalarını engellemeye çalışan zalim ve suçlu bir işgalciye yumruk attığını dile getirdi. 

Cebbarin, ABD heyetinin Filistin topraklarında durumun sakinleşmesini sağlama iddiasıyla Ramallah’ta Filistin Yönetimi yetkilileriyle görüşmelerinin fazla bir öneminin olmadığını, asıl çözümün işgal güçlerinin Filistin topraklarına, Kudüs’e ve Aksa’ya saldırılarının durdurulmasında yattığını hatırlattı.