FİLİSTİN Halkına HAKARET Eden Arec’in İstifası İsteniyor!

El-Halil’deki muhtelif sivil toplum kuruluşları, organizasyonlar ve siyasi oluşumlar; Sosyal Güvenlik Yasası’na tepki gösterenlere yönelik çirkin ifadeler kullanması ve edep sınırlarını iyice aşması sebebiyle Yerel Yönetimler Bakanı Hüseyin El-A’rec’e şiddetle tepki gösterdiler.

Bakan El-A’rec, Sosyal Güvenlik Yasası’na tepki gösteren kitlesel hareketi organize edenlerin “Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezinde oturan yahudi yerleşimciler ve casuslar oldukları” iddiasında bulunmuştu.

Bakan El-A’rec’in görüntülü olarak kaydedilen bu açıklaması Batı Yaka’nın El-Halil şehrindeki halk arasında ciddi tepkilere neden oldu. Buradaki muhtelif aşiretlerin ileri gelenleri bakana karşı şiddetle tepki göstererek istifa etmesini istediler.

Bu arada İslamî ve ulusal muhtelif sivil toplum kuruluşları da bakanın açıklamasına karşı tepkilerini dile getiren açıklamalar yaptılar ve bakan El-A’rec’in istifa etmesini istediler. Açıklamalarda genelde bütün Filistin halkını özel anlamda ise El-Halil ahalisini hedef alan bu çirkin açıklamalarından dolayı bakanın hesaba çekilmesi gerektiği dile getirildi.

Sosyal medyada da El-A’rec’in açıklamalarına tepki gösteren ve bakanı istifaya çağıran çok sayıda mesaj yayınlandı.

Batı Yaka bölgesindeki Filistin halkı haftalardan beri Sosyal Güvenlik Yasası’na tepki amacıyla gösteriler düzenliyor ve bu yasanın iptal edilmesini istiyor.