FİLİSTİNLİ Gruplardan AZZAM’a Tepki

Filistinli milli ve İslami gruplar, Filistin Yönetimi ve Fetih yetkililerinin Gazze Şeridi’ne yönelik tehdit içerikli açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed, son açıklamasında Gazze Şeridi’nin isyan bölgesi ilan edilmesi ve mümkünse havasının dahi kesilmesi gerektiğini söylemişti.

Filistinli gruplar, yayınladıkları bildirilerde El-Ahmed’in açıklamalarının gerginliği yükseltici, Gazze Şeridi’ne ve direnişe karşı kin dolu olduğunu belirtti.

İslami Cihad Hareketi, Azzam El-Ahmed’in açıklamalarının sadece işgal rejimine ve Filistin davası düşmanlarına hizmet ettiğini söyledi.

Hareket liderlerinden Ahmed El-Müdellel verdiği demeçte, söz konusu açıklamaların Yüzyılın Anlaşması’na zemin hazırladığını ifade etti.

Azzam El-Ahmed’in Gazze Şeridi için dile getirdiği temenniyi daha önce İzak Rabin’in de temenni ettiğini kaydeden El-Müdellel, Rabin’in Gazze Şeridi’nin deniz tarafından yutulması temennisini hatırlattı.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Azzam El-Ahmed’in açıklamalarının Filistin’in yararına olmadığını belirterek, Gazze Şeridi’ne ve halkına yönelik yaptırımlara derhal son verilmesi gerektiğini bildirdi.

Demokratik Cephe liderlerinden Mahmud El-Halef yaptığı açıklamada, Gazze halkının günlük hayatının siyasi çekişmelerin dışında tutulması ve Filistin uzlaşısının sağlanması çağrısında bulundu.

Filistin El-Ahrar Hareketi ise El-Ahmed’in açıklamalarının Filistin Yönetimi’ni gasp eden ve Filistin halkı aleyhine yürütülen bir komploya öncülük eden çetenin ne kadar aşağılık olduğunu gösterdiğini söyledi.