FİLİSTİN’de Geçen Hafta 3 ŞEHİT…

Yoğun çatışmaların yaşandığı geçen hafta, Batı Yaka ve Gazze’de 5 Filistinli işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olurken, meydana gelen çatışmalarda 3 Siyonist de yaralandı.

Dün Gazze’nin doğu sınırında yapılan Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Faaliyetlerinde 4 kişi işgal güçlerinin kurşunlarıyla şehit olurken, 40’den fazla kişi de yaralandı.

Perşembe günü ise işgal altındaki Kudüs’ün Ra’su’l-Amud beldesinde Kasım Muhammed Numan Abbasi işgal güçlerinin ateşiyle şehit olurken yanında bulunan genç de yaralandı. Perşembe günü Kudüs’te 8 noktada çatışmalar yaşandı.

Hafta içinde El-Arrub Mülteci Kampı’nda meydana gelen yoğun çatışmalarda 9 kişi yaralanırken, Pazartesi günü Gazze sınırında 6 Filistinli işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralandı.

El-Arrub ve Husan mülteci kamplarında dokuz noktada çatışmalar yaşanırken, geçen Pazar günü Batı Yaka’da 6 kişi yaralandı.

Geçen Cumartesi günü ise Batı Yaka’nın Şufat Mülteci Kampı’yla Kalendiya askeri kontrol noktasında meydana gelen çatışmalarda 7 kişi yaralanırken, Filistinli gençler işgal askerlerine el yapımı patlayıcı attı.