Filistin Direnişinden, Türkiye, BAE ve Bayreyn’e Kınama

İsrail’in cinayetleri ve artan saldırılarına karşı Filistin halkı da Şehadet-İntifada eylemleri ile karşılık vermeye başlamıştı.

Bu eylemler, dünya Müslümanlarının kalbini ferahlatırken eylemlere dair Müslüman ülke yönetimlerinden kınama açıklamaları geldi.

Yapılan açıklamalarda Filistinlilerin gerçekleştirdiği Şehadet eylemleri “terör” olarak nitelenmiş ve Siyonist İsrail’e taziyeler sunulmuştu.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım konu ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye, Bahreyn ve BAE’nin de aralarında bulunduğu bu ülkere “Kınayıcıları kınıyoruz!” şeklinde sert bir yanıt verildi.

Kasım tarafından yapılan basın açıklamasında, Türkiye ve Bahreyn’in, geçtiğimiz gün Tel Aviv şehrinde Filistinlilerce düzenlenen saldırıyı kınaması eleştirildi.

Filistin Halk Direniş Komiteleri de yaptığı açıklamada, “İşgal ve işgalin savunmasız halkımıza karşı işlediği suçların yanında yer alan bu kınamaları kınıyor ve reddediyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Bu rejimlerin Filistin’i ve halkını destekleyen halklarının duruşları ve direnişleriyle uyum içinde olmaları daha faydalı olurdu. Bu ülkelerin kınamalarını geri çekmelerini ve halkımızdan özür dilemelerini talep ediyoruz.”