FİLİSTİN Direnişi, İSRAİL Füze Savunmasını Nasıl Çökertti?

İşgal rejimi televizyonu 2’nci kanalı, Hamas Hareketi savaşçılarının son savaşta başvurdukları hilelerle Demir Kubbe hava savunma sistemini aldattıklarını söyledi.

İşgal rejimi televizyonunun konuyla ilgili haberinde, söz konusu hilelerden birinin Direniş savaşçılarının aynı anda farklı yerlerden çok sayıda füze fırlatarak Demir Kubbe sisteminin füzelere aynı anda karşılık vermesini engellemek olduğunu belirtti.

Haberde, bu durumun binaların, fabrikaların ve araçların üzerine füzelerin düşmesine yol açtığı, 5 Siyonistin öldüğünü ve onlarcasının yaralandığı kaydedildi.

İşgal rejimi televizyonunun sitesinde yayınlanan haberde, Demir Kubbe hava savunma sisteminde çok sayıda füzeye cevap verebilsin diye büyük oranda iyileştirme yapılmasına rağmen Hamas’ın bu nokta üzerinde yoğunlaştığını ve sistemin aciz kaldığını gösterdiğini ifade etti.

İşgal ordusunun Cumartesi ve Pazar günleri Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun saldırılarda üçü kadın, ikisi bebek, biri çocuk ve ikisi cenin olmak üzere 27 kişi şehit olmuştu.

İşgal ordusunun saldırılarına misillemede bulunan Filistin direniş grupları, sınıra yakın Yahudi yerleşkeleri ile Askalan, Asdod, Bi’r Es-Seba ve Kiryat Malachi kentlerine füze yağdırmıştı.

Filistin direniş gruplarının misillemeleri sonucu Siyonist kaynaklar sadece 5 işgalcinin öldüğü iddia etmişti.