Filistin Direnişi, İşgal Bölgelerine 6 Füze Fırlattı

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin Hamas askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, işgal rejiminin son günlerde Mescidi Aksa’da ve Kudüs’ün değişik bölgelerinde Filistinlilere yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirmesine ve yüzlerce insanı yaralamasına karşılık işgal rejiminin de bedel ödemek zorunda kalacağını bildirmişti.

Daha önce Gazze çevresindeki bazı yerleşim merkezlerine atılan roketlerin ardından akşam saatlerinde de Kudüs’ün batı kesimindeki değişik noktalara altı füze atıldı.

İzzettin Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde: “Bu, düşmana iyi anlaması için bir mesajımızdır. Eğer siz dönerseniz biz de döneriz, siz artırırsanız biz de artırırız.” dedi.

Ebu Ubeyde, Cumartesi akşamı da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kudüslülere seslenerek, “Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutan halkımızı selamlıyoruz ve onlara diyoruz ki, İzzeddin el-Kassam Tugayları başkomutanı Muhammed ed-Dayf size söz verdi. O asla sözünden dönmez” demişti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları başkomutanı Muhammed ed-Dayf, Salı günü yaptığı açıklamada Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini hedef alan saldırılarına son vermeleri için işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri son kez uyarmıştı.

Ebu Ubeyde’nin naklettiğine göre, Muhammed ed-Dayf, direniş liderliğinin ve İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Kudüs’te yaşananları yakından takip ettiğini söyledi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları başkomutanının işgal yönetimine ve gaspçılara açıkça son bir uyarıda bulunduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, işgalcilerin Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine yönelik saldırılarına son vermemeleri halinde elleri kolları bağlı durmayacaklarını, işgalcilerin saldırılarının bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerini belirtti.

Kudüs’e atılan füzelerden sonra işgal rejimi parlamentodaki tartışmayı durdurdu. Yerleşim merkezlerine sığınaklara girme talimatı verdi. Bazı tren seferlerini durdurdu ve Ben Gurion Havaalanı’nın rotasını değiştirdi.