Filistin Direnişi: İntifada ve Devrim, Kurtuluşun Yolu

Filistin direniş grupları, Filistin halkını Siyonist düşmanla yüzleşmelerini hızlandırmaya çağırdı ve İntifada ve devrimin onları Siyonist vahşetten kurtarmanın tek yolu olduğunu vurguladı.

Filistin direniş grupları Salı günü yayınladıkları bildiride, siyonist hapishane başkanlarının Filistinli erkek ve kadın mahkumlara karşı işlediği suçların ve vahşi saldırganlığının onların irade ve kararlılıklarını kırmayacağını bildirdi. 

Filistinli gruplardan yapılan açıklamada, “Siyonist rejim, hapishanelerindeki olaylardan sorumludur ve Filistinlilerin Siyonist gardiyanlara yönelik herhangi bir operasyonu, bu rejimin suçlarına bir tepkidir” denildi.

Filistinli gruplar, Batı Şeria ve Kudüs’teki şehadet operasyonlarını kutlarken, bu operasyonların direnişin sahada devam ettiğini ve Filistin gençliğinin her zamanki gibi devrimci olduğunu kanıtladığını vurguladı.

Siyonistler, yayılmacı hedeflerine ulaşmak için her gün Filistin’in çeşitli bölgelerine saldırıyorlar. Çatışmalarda çok sayıda Filistinli şehit oluyor ve yaralanıyor. 

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Abdullatif El-Kanu’, dün (21 Aralık Salı) akşam yaptığı açıklamada direnişin, geçmişte Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ve Kudüs Kılıcı Harekatı’nda dayattığı gibi işgal zindanlarındaki kadın – erkek tüm esirleri korumak, onların onurlu bir hayat sürmelerini sağlamak için de yeni bir denklem dayatmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Öte yandan Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti tarafından dün (21 Aralık Salı) yapılan açıklamada, işgal zindanlarının tümünde bugünden itibaren kahvaltıların iade edilmesi ve tüm koğuşların öğle saatlerine kadar kapalı tutulması gibi uygulamaların içinde olacağı birtakım protesto eylemleriyle direnişi artıracakları uyarısında bulundu.