Filistin Direnişi Açıkça Uyardı: SAVAŞ ÇIKAR!

Filistin direnişi kaynakları, bu yıl Siyonist işgalciler tarafından gerçekleştirilecek Bayrak Yürüyüşü’ne karşı, direnişin misillemesinin tüm alanları kapsayacağını duyurdu. Direniş gruplarının arabuluculara, Siyonist işgalin Kudüs’te yeni bir gerçekliği dayatmasına izin vermeyeceğini ilettiği bildirildi. 

Filistin Direnişi kaynakları, Direniş’in son birkaç gündür arabulucularla, işgal altındaki Kudüs’teki provokasyonlar hakkında görüşmeler yaptığını söyledi.

Direniş cephesinin arabuluculara, Siyonist işgalin Kudüs’te yeni bir gerçekliği dayatmasına ve sokaklarda yerleşimcilerin sözde ayin yapmasına izin vermeyeceğini ilettiği bildirildi.

Direniş ayrıca, bu tür provokasyonlara misillemenin, Gazze dahil tüm sahaları kapsayacağını vurgulayarak, işgalci provokasyonlara karşı askeri seçenek dahil, tüm seçeneklerin Direniş’in masasında olduğunu kaydetti.

Basında çıkan haberlere göre, Direniş arabuluculara, bu provokasyonun Müslümanların duygularına hakaret olduğunu ve din savaşına yol açacağını da bildirdi. İşgalin Mescid-i Aksa’da 2000 yılı öncesi statükoya dönmesi gerektiği vurgulandı.

Öte yandan işgal rejimi, herhangi bir provokasyon yapmadığını ve sözde “Bayrak Yürüyüşü”nün geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gerçekleşeceğini belirten bir mesaj gönderdi.

İşgal rejimi ayrıca mesajında, polis teşkilatının Bayrak Yürüyüşüne katılanların sayısının önceki yılların üzerine çıkmasına izin vermeyeceğini, Filistinlilere yönelik herhangi bir provokasyonu önleyeceğini ve Mescid-i Aksa’nın mevcut durumunda herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Yürüyüşe katılanların Şam Kapısı’ndan geçeceği belirtilerek arabuluculara, Direniş’ten Gazze’den roket fırlatmamalarını istediği aktarıldı. Bunun Gazze Şeridi’ne karşı daha büyük bir misilleme ile sonuçlanacağı iletildi.

Bu arada İşgal polisi teşkilatının tüm üyeleri için önceden onaylanmış tüm tatillerin de iptal edildiği belirtildi. İsrail işgal polisi, sözde “bayrak yürüyüşünün” çatışmalara yol açacağı korkusuyla Kudüs’te 3.000 ek personel konuşlandıracağını açıkladı.