Filistin Direniş Gruplarından Kudüs Günü Açıklaması

Filistin Komitesi tarafından Gazze Şeridi’nde düzenlenen Uluslararası Kudüs Günü etkinliğine Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri en-Nahale ve Hamas Politbüro üyesi Mustafa da katıldı. İki yetkili yaptıkları konuşmada birlik ve direnişe dikkat çekerek Siyonist rejime sert mesajlar gönderdiler. 

Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nahale, Gazze Şeridi’ndeki Uluslararası Kudüs Günü etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Kudüs’ün Filistin davasının merkez üssü olduğunu ve “onun kurtuluşu için savaşmamız gerektiğini” ifade eden Nahale, bölgedeki güç dengesinin Seyfül Kudüs Savaşı ile birlikte değiştiğini vurguladı.

Filistin Komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan en-Nahale, işgal güçlerine karşı direnişin güçlendiğini belirterek, “Halkımız tüm saldırılara rağmen hala direniyor. İşgale karşı yıkılmayacak, pes etmeyecek ve direnmeye devam edecekler” dedi.

“Birçok zorluk ve tehditle dolu sert, kararlı bir tarihi dönüm noktasından geçiyoruz” diyen Nahale, “Siyonist rejim, diğer ülkelerle birlikte Gazze’yi saatli bir bomba olarak görüyor. Bu yüzden davamızı ortadan kaldırmayı hedefliyor” uyarısında bulundu.

Direnişin Filistinli tutsakları kurtarmak için çalışması ve her şekilde onlarla birlikte durması gerektiğini de sözlerine ekleyen Nahale, “Arap direnişinin birliği ve iş birliği, İsrail projesinin yenilgiye uğratılmasının ana ayağıdır” ifadesini kullandı.

Kudüs Günü etkinliği kapsamında konuşan Hamas Politbüro üyesi Rawi Mustafa da, İmam Humeyni’nin Kudüs Günü’nü başlattığında Ümmet’e seslenerek Kudüs’ün birleştirici bir dava olduğunu merkezi rolüne vurgu yaptığını hatırlattı.

Konuşmasında Seyf el-Kudüs Savaşı’nın önemine değinen Mustafa, “Savaş’ın etkisi Batı Şeria, Kudüs ve özellikle 1948’de işgal edilen bölgeler dahil tüm Filistin’e ulaştı. Seyf el Kudüs Savaşı ile elde edilenler uzun yıllar boyunca elde edilmedi” yorumunu yaptı.

Hamas yetkilisi konuşmasının sonunda, İsrail işgalinin en çok Filistinlilerin birliğinden korktuğunu belirterek, “Çözüm bizim birliğimizdedir ve Filistin halkının haklarını geri almak ve toprağı özgürleştirmek için direnişe daha fazla bağlı kalmalıyız. Gazze, Kudüs’ten başlayarak Filistin halkını desteklemeye her yerde ve her zaman hazırdır. Kurtuluş için direniş, tek yoldur ve tüm Filistin’de başımızı dik tutan da budur” dedi.