Filistin DİRENİŞ Gruplarından Ortak KUDÜS GÜNÜ Açıklaması

Filistin İntifadasına Destek İçin Uluslar arası Konferans’ın “Orşelim Değil, Kudüsümüz” sloganıyla Gazze’de düzenlediği konferansa Hamas, İslamî Cihad Hareketi ve diğer direniş hareketlerinin temsilcilerinin yanında basın mensupları, gazeteciler, yazarlar, siyasiler ve kalabalık bir halk kitlesi iştirak etti.

Etkinlikte söz alan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan Ramazan ayının son cumasına denk gelen Dünya Kudüs Gününün bütün Müslümanlara Kudüs’ün işgalciyle savaşın merkezini ve ümmetin de ana sorunu teşkil ettiğini gösterdiğini söyledi.

Bugünün ümmete Filistin ve Kudüs’e yönelik sorumluluklarını hatırlattığını belirten Rıdvan, bu sorumluğun dinî, İslamî, ahlakî olduğunu ifade etti.

Rıdvan, Kudüs’ün Yahudileştirilmeye maruz kaldığına dikkat çekerek, işgalcinin Mescidi Aksa’nın altında kazı çalışmaları yaptığını, Müslümanların camiye girmelerini engellediğini, gençleri askeri barikatlarda infaz ettiğini hatırlattı.

Rıdvan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İsrail Müslüman toplumun içinde yok edilmesi gereken bir kanser hücresidir. Bu kanser, İslam akidesi, ilkeleri, Müslüman halklar ve insanlık için tehlike arz etmektedir.

Peki Dünya Kudüs Gününde ümmet Müslümanların birinci kıblesi, onların üç hareminden biri olan ve Hz. Peygamber (s.a.s)’in isra yolculuğuna konu olan Kudüs’e karşı ne yapıyor?” dedi.

Konferansta konuşan İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Şeyh Halid El-Bataş, Filistin davasını tasfiye etmek için yapılan bütün çaba ve girişimlerin başarısızlıkla sonuçlanacağını belirterek, Filistin direniş güçlerinin Filistin’i korumak adına samimiyetle bunlara karşı duracaklarını söyledi.

Filistin halkına karşı dayatılan bütün savaşlara tereddütsüz gireceklerini ve geri adım atmadan direneceklerini hatırlatan El-Bataş, geri adım atmanın İsrail karşısında hezimet anlamına geleceğini ifade etti.

İsrail’in Amerika’nın da yardımıyla Filistin davasını tasfiye etmek istediğini, ancak bunu başaramayacaklarını, Trump’ın öncülüğünde Amerika’nın Kudüs’ü Orşelim yapma girişimlerinin kendisinden önceki liderlerin girişimi gibi başarılı olamayacağını kaydetti.