Filistin Direniş Grupları: Karşılık Vereceğiz!

Filistin direnişi, dün Kudüs’te Siyonistler tarafından gerçekleştirilen Bayrak Yürüyüşü’nde yaşananların karşılıksız kalmayacağını bildirdi.

Lübnan merkezli El-Ahbar gazetesine konuşan Filistinli saha kaynakları, direniş gruplarının Mısırlı aracılara olup bitenlerin karşılıksız kalmayacağını ve yakında işgal tarafına beklenmeyen bir saldırı da dahil olmak üzere bütün senaryoların masada olduğunu ilettiğini belirtti.

Söz konusu kaynaklara dayandırılan haberde, işgal güçlerinin Gazze sınırındaki geniş alanları boşalttığı ve sınır bölgesine giden tüm yolları kapattığını aktarıldı.

Kaynaklar ayrıca Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda olduğu gibi güdümlü füzelerin hedefi olmaktan korkan işgal güçlerinin siperlerin arkasında saklanmaya başladıklarını, bununla birlikte işgal güçlerinin sınır bölgesinden gelecek herhangi bir füze saldırısını önlemek amacıyla Gazze semalarında İHA ve savaş uçaklarını yoğunlaştırdığını ifade edildi.

İşgal basını ise, dün bayrak yürüyüşü ile başlayan yoğun İsrail savaş uçuşları ve İHA’larının Kudüs’ün Kılıcı savaşı senaryosunun tekrarlanmasından ve İsrail’e füzelerin fırlatılmasından korkan yerleşimcilere bir güvence mesajı olduğunu açıkladı.

İsrail savaş uçakları, Gazze’den füze saldırısı yapılmaması için dün kentin şemalarında alçak uçuş yaparken, Gazze’deki direniş güçlerinin ortak operasyon odasının, gün boyunca toplantı halinde olduğu kaydedildi.