FİLİSTİN Diasporası: KUDÜS Bizi Birleştiriyor

Dışarıda yaşayan Filistinlilerin kurduğu Filistin Diasporası Halk Kongresi dün akşam “Dünya Kudüs Elektronik Günü” adı altında başlattığı kampanyada Arap ve İslam ülkeleri halkları ile dünyanın özgür insanlarından ABD Başkanı Trump’ın Kudüs ile ilgili aldığı kararı reddetme etkinliklerini sürdürmelerini istedi.

Halk Kongresinin, Dünya Kudüs Elektronik Günü kampanyası Arapça, İngilizce, Türkçe, Malayca ve Urduca yayın yaparken, dünyanın dört bir yanında da Kudüs’e destek için farklı etkinlikler düzenleniyor.

#KudüsBiziBirleştiriyor hashtagıyla düzenlenen kampanyaya dünyanın birçok yerinden insanlar duyarlılık gösterirken, Arapçada Ürdün ve Lübnan zirveye çıkarken, Türkçede Türkiye, İngilizcede ise Endonezya öne çıktı.

ABD Başkanı Trump’ın 6 Aralık’ta işgal altındaki Kudüs’ü Siyonist işgal rejiminin başkenti olarak kabul etmesi Filistin içinde ve İslam dünyasında büyük tepkilere neden oldu.

Filistinliler karara karşı intifada başlatırken, dünyanın birçok yerindeki duyarlı insanlar da konunun ciddiyetini, tehlikesini gündeme taşımak için etkinlikler yapıyor.