FİLİSTİN’e Destek, İRAN’ın Temel Politikası

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Hamas üst düzey yetkililerinin de aralarında yer aldığı Filistin Parlamentosu Siyasi ve Dış işleri Komisyonu Başkanı Tahran’da bir araya geldiler.

Görüşmede Zarif, Filistin’e desteğin İran’ın temel politikalarından olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün sabah saatlerinde Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Filistin Parlamentosu Siyasi ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mahmut Zehhar ile Tahran’da bir araya gelerek, Filistin’deki son gelişmeleri ele aldı.

İslam Dünyası Filistin Etrafında Toplanmalı

Görüşmede Zarif, İslam dünyasının anlaşmazlıklara rağmen Filistin’i destekleme hususunda bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sözkonusu görüşme sırasında İslam dünyasının Filistin meselesi etrafına toplanması gerekliğini belirten Zarif “Maalesef bugün direnişle başa çıkmak İslam dünyasının içinden kaynaklanıyor ve tüm ülkelerle İslami hareketler bu baskılarla karşı karşıyadır” dedi.

Siyonistler Asla Dost Olmaz!

Cevad Zarif “İsrail ve ABD’nin desteğine sırtını dayayan bazı İslam devletleri kendine gelmeli. Siyonist İsrail rejimi hiç kimse için güvenli bir dost değildir” diye konuştu.

Filistin halkının da direniş ekseni etrafında birleşmesi gerekliğine vurgu yapan Zarif, Filistin Parlamentosu’nun feshinden dolayı üzüntü duyarak bu girişimin demokratik ilkelere aykırı olduğunu ve Siyonistler tarafından kötüye kullanıldığını ifade etti.

İran, Filistin’e Desteği Gerçekçi

Siyonist projenin Filistin halkının direnişi ve İslam dünyasının desteğiyle bir an önce biteceği umudunda olduğunu bildiren  Zehhar da bu görüşme kapsamında “İran Filistin’i gerçekten destekliyor” dedi.

Zehhar Filistin parlamentosu’nun Mahmut Abbas tarafından feshine değinerek, “Filistin Parlamentosu yasal olarak seçilmiş ve görev süresinin bitmesine kadar çalışmalarına devam etmesi gerekiyor. Filistin anayasasına göre meclisin hiçbir koşulda, olağanüstü halde bile feshi yapılamaz” ifadelerini kullandı.