Filistin, Bahreyn Büyük Elçisini Geri Çekti

Ramallah’taki Filistin Yönetimi, Bahreyn’in işgalci İsrail ile normalleşme anlaşmasına vardıklarını duyurmasından sonra Manama’daki büyükelçisini geri çektiğini duyurdu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki’nin Bahreyn’in İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmasına karşı atılacak adımları görüşmek amacıyla Filistin’in Manama Büyükelçisini geri çağırdığını belirtti.

Bahreyn erken saatlerde, ABD himayesinde İsrail ile diplomatik ilişkiler konusunda normalleşme anlaşması yaptıklarını duyurdu.

Filistinli direniş grupları, Bahreyn-İsrail normalleşme anlaşmasını kınayarak, “Arap Ligi’nin İsrail ile normalleşme anlaşmalarını kınamaması, bazı Arap devletlerin İsrail ile normalleşmeye yönelik iştahını açıyor.” ifadelerini kullandı.

Bahreyn’in İsrail ile normalleşme anlaşmasına vardığını duyurması, BAE’nin İsrail’le normalleşme anlaşmasını imzalamasından bir ay sonra geldi.

Siyonist İsrail ile normalleşmeye giden Bahreyn, 1979’da Mısır’ın, 1994’te Ürdün’ün, 13 Ağustos 2020’de BAE’nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi oldu.