FİLİSTİNLİ 19 Gazeteci, İSRAİL Zindanında…

Resmi rakamlara göre 2018 yılı sonu itibariyle işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli gazeteci sayısının 19 olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin uluslararası hukuka tamamen aykırı olarak Filistinli 19 gazeteciyi işgal zindanlarında esir tuttuğunu bildirdi.

Raporda, işgal rejiminin gazetecilere yönelik hiçbir iddianame ve yargılama olmadan idari gözaltıları tekrar tekrar uzatmak gibi çok açık ihlaller gerçekleştirdiği kaydedildi.

Raporda ayrıca, Filistinli gazeteciler hakkında askeri mahkemelerin mantık dışı hükümler verdiği, bazılarının evlerinden uzaklaştırıldığı ve ev hapsine mahkum edildiği, para cezalarına çarptırıldığı, hasta esirlerin de tıbbi ihmale maruz kaldığı belirtildi.

Bakanlık, işgal güçlerinin gözaltılarının özgür sesleri susturmayı ve gazetecilerin görevlerini yapmalarını engellemeyi hedeflediğini söyledi.

Bildiride, basın özgürlüğünün uluslararası hukukun koruması altında olduğuna dikkat çekilerek, İsrail’in gazetecilere ve medya organlarına yönelik saldırılarının uluslararası hukuku hiçe saydığının kanıtı olduğu ifade edildi.

Bakanlık, işgal güçlerinin Filistinli gazetecilere yönelik ihlallerinin Filistin halkını hedef alan cinayetlerinin takip edilerek kamuoyuna aktarılmasını önlemeyi amaçladığını bildirdi.

Bildiride, uluslararası örgütlere çağrıda bulunularak, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli gazetecilerin serbest bırakılması için harekete geçilmesi talep edildi.